Werkwijze

Bij Acupunctuur Bertha Elzinga krijg je acupunctuur op maat. Ik stem het soort behandeling en het behandelplan af op jouw wensen en klachten. We kijken naar jouw doel. Wat weerhoudt jou om je vrij te voelen? Vrij van klachten!

Intakegesprek

Tijdens het eerste consult neem ik ruimschoots de tijd voor je. In een uitgebreid gesprek stel ik je vragen om een goed beeld te krijgen van jouw klacht en hoe je lichaam dit opvangt. Ook doe ik een lichamelijk onderzoek. Ik onderzoek je pols, je tong en de rest van je lijf. Hierbij kun je je kleding aanhouden. Ik stel zo mijn diagnose. Dan weet ik hoe ik gericht te werk moet gaan om de balans in je lichaam te herstellen.

De eerste behandeling volgt meteen na de intake.

Een intake met consult i.o. duurt circa 45 – 90 min.

De behandeling

Ik voel met mijn handen de weefsels waar ik de naald moet gaan prikken. Dit geeft mij meer informatie over de klacht en hoe deze op te lossen, je lichaam geeft dit zelf aan. Vervolgens voel ik ter plekke hoe de naald moet komen. Vervolgens prik ik de naald en dan laten we de naald zijn werk doen. Ik kan aan de naald of naalden voelen wanneer de behandeling klaar is. Ook wanneer je angst hebt voor naalden, of er erg gevoelig op reageert, kun je bij mij terecht voor behandeling van je klachten. Ik werk met een aantal alternatieve behandelmethoden.

Vervolgbehandelingen 

Vervolgconsulten beginnen met bespreking van de periode na de vorige behandeling, gevolgd door weer een lichamelijk onderzoek en dan de behandeling.

Een vervolgconsult duur circa 45 min.

Behandelduur

Hoe langer de klacht bestaat, hoe meer tijd er over het algemeen genomen nodig is om de balans te herstellen. Meestal is het nodig om een aantal keer te behandelen. Vaak is de frequentie van behandelen in het begin iets hoger. Later kan dit worden uit gebouwd naar eens in de 3 weken, dit verschilt per persoon. Mogelijk kan het bijvoorbeeld een keer per maand.

Het effect van acupunctuur bouwt in de loop van de behandelingen op. Tot je lichaam het weer zelf aan kan. Dit proces verloopt bij iedereen anders. Ieder mens is immer uniek. Hoe lang een traject bij jou duurt, is daarom niet van tevoren exact in te schatten. Waar je wel op kunt rekenen, is dat je van mij op ieder moment een eerlijk advies kunt verwachten.

Na circa 5 behandelingen kun je zelf kunnen merken welke effecten de behandelingen voor jou hebben. Zo kunnen we evalueren hoe jouw herstelproces loopt.

Huisarts/Verwijzing

Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig. 

Mocht ik tijdens de onderzoeken of behandelingen iets tegenkomen waarvan ik vind dat dit aan de huisarts moet worden voorgelegd, dan zal ik je dit uiteraard meedelen. We kunnen dan samen bespreken of ik ook contact zal hebben met de huisarts.

Een consult in beeld

Evaluatie vorige consult

Lichamelijk onderzoek

Weefsels voelen

Voelen hoe de naald moet komen

Praktijk voor Acupunctuur
Bertha Elzinga

Krûme Swynswei 2
9245 HC  Nij Beets

06 - 3096 7463
info@acupunctuur-berthaelzinga.nl

KVK 69455031

Registratienummer NVA D4049
Lid KAB

Openingstijden

Maandag

gesloten

Dinsdag

gesloten

Woensdag

09.00 - 17.45

Donderdag

09.00 - 17.45

Vrijdag

09.00 - 12.45

Zaterdag

gesloten

Zondag

gesloten

 

 

Top