Acupunctuur helpt!

Wil jij eindelijk eens verlichting van die vervelende klachten? Heb je onbegrepen klachten waar reguliere artsen niets of niet genoeg aan (kunnen) doen? Wil je meer energie om te kunnen doen en laten wat jij wil? Acupunctuur helpt je daarbij!

Wanneer je lichamelijke en/of geestelijke problemen ondervindt, help ik je graag om ze door middel van acupunctuur te verlichten. Zo kun je jezelf zijn. Zonder beperking. Vrij van klachten. We stellen samen een behandelplan op, zodat jij van je beperkende factor verlost wordt. Een acupunctuurbehandeling bestaat bij mij doorgaans uit het plaatsen van slechts 3-4 speciale naaldjes op de acupunctuurpunten waar jij ze nodig hebt. 

Achtergrond Acupunctuur

De oorsprong van de bekende oosterse geneeswijze acupunctuur ligt in China. Daar wordt acupunctuur al duizenden jaren toegepast. Volgens de Chinese leer bestaat alles uit Qi. Qi wordt vrij vertaald als energie. Wanneer Qi (energie) niet meer vrij kan stromen door je lichaam, ontstaan er pijnklachten en beperkingen. 

De klacht

De grondslag van klachten die zich presenteren, zijn in de westerse en oosterse geneeskunde hetzelfde. Bijvoorbeeld een kneuzing of ontsteking, een chronische aandoening of een traumatische ervaring. De oosterse geneeswijze is erop gebaseerd dat door die oorzaak ook je energiestroom wordt onderbroken.

De behandeling

De aanpak van de onderbreking, is in beide geneeswijzen verschillend. Waar in de westerse wereld de geneeskunde nog vaak symptomen worden bestreden, pakt acupunctuur door de energiestroom te herstellen de oorzaak aan en daarmee de klachten. 

Voordelen van acupunctuur

Op die manier heeft acupunctuur veel te bieden in het verbeteren van klachten en het voorkomen van erger worden daarvan. En dat werkt niet alleen voor fysieke klachten. Ook emotioneel kun je veel hebben aan acupunctuur. Acupunctuur is er voor alle leeftijden, om iedereen gezonder en vitaler te maken.

Acupunctuur werkt op het totale leefpatroon van de mens. Alle systemen worden bij een behandeling aangesproken:

  • Bloedvaten
  • Weefsels
  • Zenuwen
  • Emoties
  • Spieren
  • Organen
  • Botten
  • Gewrichten
  • Tussenliggende structuren

Zo ziet een consult er ongeveer uit:

Weefseltherapie

Om beter te kunnen voelen waar de stagnaties zich bevinden in het lichaam, maak ik gebruik van Weefseltherapie. Weefseltherapie heeft veel overlapping met osteopathie. Ik heb hier een intensieve cursus Visceral Class voor gevolgd.

Door het plaatsen van mijn handen op je lichaam, kan ik voelen waar de blokkades zitten. Je lichaam geeft dit zelf aan, hoe mooi is dat! Door deze bevindingen toe te passen met kennis van anatomie en acupunctuur, kom ik tot de juiste punten om te prikken.

Ik probeer het aantal behandelpunten te beperken. Een lichaam dat in de war is en op heel veel punten aanwijzingen krijgt hoe dit op te lossen, is daarna weer in de war...

Ter plekke kan ik goed voelen welke kant op en hoe diep ik moet prikken voor het meeste effect. Op deze manier wordt eventuele napijn ook zoveel mogelijk beperkt.

Essentiële Oliën

Essentiële Oliën kunnen een mooie aanvulling zijn op acupunctuur. Wanneer op het te behandelen acupunctuurpunt een essentiële olie wordt aangebracht (als dan niet verdund met gefractioneerde kokosolie), versterkt dat de behandeling. Ook de geur van de specifieke olie kan hieraan bijdragen.

Frequentie Therapie

Door middel van een apparaatje genaamd de Healy is het mogelijk om Frequentie Therapie toe te passen. Een therapie die goed aansluit bij de oosterse visie op geneeskunde. 

De Healy kan bij jouw lichaam uitlezen waar de klachten zitten, en vervolgens kun je om die klachten te verbeteren een programma van de Healy laten afdraaien. De Healy zorgt ervoor dat de frequenties van bepaalde structuren in je lichaam omhoog gaan (daar waar het nodig is). We krijgen namelijk klachten wanneer die frequentie te laag is. We kunnen als mensen pas goed functioneren als de frequentie hoog genoeg is.

Praktijk voor Acupunctuur
Bertha Elzinga

Krûme Swynswei 2
9245 HC  Nij Beets

06 - 3096 7463
info@acupunctuur-berthaelzinga.nl

KVK 69455031

Registratienummer NVA D4049
Lid KAB

Openingstijden

Maandag

gesloten

Dinsdag

09.00 - 18.00

Woensdag

09.00 - 18.00

Donderdag

09.00 - 18.00

Vrijdag

gesloten

Zaterdag

gesloten

Zondag

gesloten

 

 

Top